Gadéstraat

De kortste straat die onze buurtvereniging telt maar zeker niet de minste! De Gadéstraat leent haar naam aan de gezusters Gadé.

“In de nacht van 30 juni op 1 juli 1749 verzamelden een aantal bokkenrijders zich op de nog steeds bestaande “Vuling” te Geleen. Doel van hun bijeenkomst was een overval op het rijke herenhuis van de gezusters Gadé (vgl. de Geleense Gadéstraat) te Lutterade. De bende telde o.a. drie Munstergeleners, waaronder een zekere Antoon H., alsmede enkele inwoners van Oud-Geleen. De overval op de bejaarde gezusters (Josina en Jenne Marie, beiden zestig jaar oud),verliep vlekkeloos en de buit was groot.” (Bron: http://www.sanderbout.nl/index.php/wijk-sanderbout/historie)

Hier een foto van deze historische straat

Bron: Google Maps

Geplaatst in Straten